Voor een schoolfeest jaren geleden zelf (met hulp van mamma) een masker gemaakt van karton, fluweel, een grijze pauwenveer, een nepbontje en wat glimmertjes. Silke
Mozaïek van oude schoteltjes, tegels, glaskralen, stukjes veiligheidsglas en schelpjes. Het midden is de bodem van een schaaltje, losgeknipt met een mozaïektang.
Deze fiets begon als een oranje rabobankfiets, ik heb hem eerst met zwart volgeschilderd met bloemetjes en daarna is hij een poosje helemaal blauw geweest. Uiteindelijk heb ik hem ingepakt in breiwerk, helaas is het nooit helemaal af gekomen. De bijbehorende kleurige lantarenpaal is het werk van mamma en mij samen. Silke
Mini tandem, gekocht in de wereldwinkel. Hij is gemaakt van blik en ander afvalmateriaal. Ik heb er wat kleine aanpassingen aan gedaan en nu lijkt hij precies op onze eigen tandem.
Armband van kralen van lavasteen uit IJsland. Rondjes gezaagd uit een zilverplaat, bol geklopt, gat erin geboord, aan weerskanten van de kralen geplaatst. Zilverdraad erdoorheen, aan beide kanten gebogen tot een oogje. Op deze manier zijn de kralen aan elkaar gemaakt.
Dit kopje is aan de schotel bevestigd en kan in de tuin of op het balkon worden opgehangen. Vullen met vogelvoer, ziet er leuk uit en de vogels zijn er blij mee.
Het kan ook worden neergezet, dat deed ik gisteren en deze Vlaamse gaai kwam er meteen op af.
Op een witte zijden sjaal is lontwol aangebracht in de kleuren wolwit, rood en aubergine en met de hand vervilt. De wol hecht goed aan de zijde. Het onregelmatige patroon van wol maakt dat de sjaal een beetje een golvend effect heeft en mooi valt.
Deze kaart is dezelfde als die van 2 april maar dan van ander materiaal namelijk van perkamentpapier. Hierbij is het motief duidelijker te zien dan bij normaal papier. De kikker is ingekleurd.
Deze kaart heb ik gemaakt door het sjabloon erop te plakken. Dit is de duidelijkste afbeelding.
De linker kraal is gemaakt door eerst een laag rood glas al draaiend op een speciaal staafje te zetten, daarover komt dan in het midden een laag metaalkeurig glas. De rechter is van paars glas met daaroverheen een laagje rood glas.
Het is veel telwerk met 20 kleuren groen die allemaal net een tikje verschillen.
(eigenlijk is dit maar eenvijfde deel van het totale patroon maar ik houd het hierbij, dit deel lijst ik in en de rest houd ik voor gezien. Het is echt monnikenwerk.)
Deze kaart is gemaakt met een techniek die embossing heet. Hierbij wordt een soort pen met een bolletje eraan gebruikt, daarmee druk je reliëf in papier. Hopelijk is het op de foto goed te zien.